Mainos

YK:n turvallisuusneuvoston kokous keskeytettiin

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui tänään illalla Suomen aikaa käsittelemään G8-maiden aikaansaamaa sopua Kosovon rauhanprosessista. Kokous keskeytettiin kuitenkin heti sen jälkeen, kun päätöslauselmaehdotus oli esitelty. Turvallisuusneuvoston tämän hetkinen puheenjohtaja Gambian Baboucarr-Blaise Jagne ei usko, että kokous enää jatkuisi tänään.

Diplomaattilähteiden mukaan päätöslauselmaehdotuksesta äänestetään vasta sen jälkeen kun serbit ovat aloittaneet vetäytymisensä ja sotilasliitto Nato on lopettanut pommitukset. Britannian YK-lähettiläs Jeremy Greestock sanoi uskovansa, että esitys voidaan hyväksyä nopeasti.
-Ehdotus on sidottava sotilaalliseen sopimukseen ja sen toteuttamiseen. Uskoisin tämän tapahtuvan viimeistään seuraavien 48 tunnin kuluessa.

Greenstock vahvisti myös, että YK:n pääsihteerin Kofi Annanin odotetaan nimittävän edustajan valvomaan Kosovon siviilihallintoa ja koordinoimaan kansainvälisiä joukkoja. Pääsihteeri Kofi Annan puolestaan kertoi toivovansa, että sopimus voidaan hyväksyä jo vuorokauden kuluessa.

Kiinan virkaatekevä YK-suurlähettiläs Shen Guofang sanoi hetkeä ennen istunnon alkamista, että pommitustauko on tärkein edellytys sille, että sopimus voidaan hyväksyä. Kiinalla arvellaan kuitenkin olevan huomautettavaa myös tekstin muista yksityiskohdista.

Myös Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov totesi tiistaina, että Venäjä allekirjoittaa päätöslauselman vasta, kun Nato on lopettanut ilmaiskunsa Jugoslaviaa vastaan.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.