Mainos

YK:n turvallisuusneuvostolla hätäistunto

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu Britannian kutsumana hätäistuntoon tänään tuomitsemaan Kosovon albaaniväestöön kohdistuneet julmuudet, kertoivat brittidiplomaatit eilen.

Turvallisuusneuvoston arveltiin etukäteen antavan Kosovon tapahtumista pelkän tuomitsevan lausunnon, jolla ei ole samanlaista painoarvoa kuin perinteisillä päätöslauselmilla. Tarkoituksena on kuitenkin reagoida nopeasti Kosovon siviiliväestöön viime päivinä kohdistuneisiin julmuuksiin. YK:n pääsihteeri Kofi Annan ja Britannian ulkoministeri Robin Cook sanoivat eilen olevansa tyrmistyneitä serbijoukkojen toimista Kosovossa. Serbian turvallisuusjoukojen kerrottiin surmanneen viikonvaihteessa 30 ihmistä Gornje Obrinjen kylässä ja toisessa Drenican alueella sijaitsevassa kylässä.

Cook sanoi lausunnossaan lisäksi pyytäneensä Haagin kansainvälisen sotarikostuomioistuimen syyttäjää tutkimaan Kosovon joukkomurhia. Sotilasliitto Nato antoi eilen Brysselissä Jugoslavian presidentille Slobodan Milosevicille viikon aikaa muuttaa Kosovon politiikkaansa. Cook varoitti eilen, että Nato on valmis toimimaan ja sanoi Milosevicin tekevän suuren virheen, jos hän ei huomioi sitä inhoa, jota koko Eurooppa tuntee tapahtuneiden hirmutekojen vuoksi. -Hänen (Milosevicin) on ryhdyttävä noudattamaan turvallisuusneuvoston päätöslauselmia ja hänen on tehtävä se nopeasti, Cook sanoi.

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Javier Solana sanoi tänään, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ei ole noudattanut YK:n päätöslauselmia, joissa on vaadittu sotatoimien pikaista lopettamista Kosovossa. Azerbaidzhanissa vieraileva Solana sanoi BBC:n haastattelussa toivovansa, että YK:n turvallisuusneuvoston jäsenet panisivat merkille, ettei Milosevic ole suostunut noudattamaan neuvoston aiemmin hyväksymiä päätöslauselmia. Tänään saatiin jälleen tietoja uusista julmuuksista alueen albaaniväestöä vastaan.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.