Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto varoittaa Jemeniä uhkaavasta sisällissodasta

YK:n turvallisuusneuvosto ilmaisi tukensa sekasortoiselle Jemenille eilen pitämässään hätäkokouksessa. Turvallisuusneuvosto varoitti, että viimeaikaiset tapahtumat näyttävät ajavan maata sisällissodan partaalle.

Neuvosto ilmoitti tukevansa Jemenin presidenttiä Abdrabuh Mansur Hadia.

YK:n Jemenin erityislähettiläs Jamal Benomar ilmaisi huolensa Jemenin syvenevästä alueellisesta kahtiajaosta ja uhkaavasta sisällissodasta.

– Jemen on syöksykierteessä, erityislähettiläs sanoi.

Jemen on ollut jo pitkään kaoottisessa tilassa shiia- ja sunnimuslimien vihanpidon takia. Maan pohjoisosissa ja Sanaassa valtaa pitävät shiialaiset huthit. Maan presidentti pakeni aiemmin tänä vuonna Sanaasta ja on tätä nykyä Adenissa maan eteläosassa. Häntä tukevat sunnijohtoiset Persianlahden maat.

Jemenin epävakaus lisääntyi perjantaina, kun kaksi shiiamuslimien moskeijaa joutui itsemurhaiskujen kohteiksi pääkaupungissa Sanaassa. Iskuissa kuoli yli 140 ihmistä ja haavoittui satoja.

Viikonloppuna kerrottiin, että maan presidenttiä vastustavat kapinalliset ovat vallanneet osan maan kolmanneksi suurimmasta kaupungista Taezista. Kapinallisten haltuun on joutunut muun muassa kaupungin lentokenttä.

Yhdysvallat on vetänyt henkilöstönsä pois Jemenistä heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.