Mainos

YK:n tuki Irakin-sodalle tärkeä amerikkalaisille

Useimmat amerikkalaiset pitävät YK:n turvallisuusneuvoston tukea pikaisia sotatoimia tärkeämpänä, ilmenee ABC-televisioyhtiön ja Washington Post -lehden mielipidemittauksesta.

Noin 56 prosenttia vastaajista toivoo hallituksen jatkavan turvallisuusneuvoston suostuttelemista sotatoimien lykkääntymisenkin uhalla, vaikka 50 prosenttia on valmis sotaan myös vastoin YK:n tahtoa. Lisäksi 57 prosenttia kannattaa sota ilman turvallisuusneuvoston tukeakin, jos Yhdysvallat tärkeimmät liittolaiset ovat mukana.

Sodan kannatus on pysynyt korkeana. Noin 63 prosenttia amerikkalaisia kannattaa sotaa Irakin johtajan Saddam Husseinin syöksemiseksi vallasta, ja 40 prosenttia sanoo olevan "lujasti" sodan aloittamisen kannalla. Vähemmän kuin 20 prosenttia sanoo olevansa "lujasti" sotaa vastaan.

Presidentti George W. Bushin toiminnan Irak-kysymyksessä hyväksyy 55 prosenttia amerikkalaisista, mikä on kuusi prosenttiyksikköä vähemmän kuin kaksi viikkoa sitten. Vain 38 prosenttia hyväksyy YK:n toiminnan tässä asiassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.