YK:n tarkkailijat: Tremsehin isku kohdistui Syyrian oppositioon

Syyriassa Tremsehin kylään tehty isku oli suunnattu Syyrian opposition kannattajia vastaan, sanovat kylässä lauantaina vierailleet YK:n tarkkailijat. Ryhmän mukaan kylään oli hyökätty raskailla aseilla. Suurinta vahinkoa olivat kärsineet Syyrian hallitusta vastustavien aktivistien ja hallituksen joukoista loikanneiden sotilaiden kodit.

Opposition mukaan Syyrian hallituksen joukot surmasivat torstaina kylässä jopa 200 ihmistä. YK:n tarkkailijaryhmän mukaan uhrien määrästä ei vielä ole tietoa.

Jos joukkomurha varmistuu, se on Syyrian kriisin verisin. Toukokuussa armeijan syytettiin surmanneen 108 ihmistä Houlassa.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vetosi lauantaina Kiinaan Syyrian painostamiseksi. YK-lähteiden mukaan Ban pyysi puhelinkeskustelun aikana Kiinan ulkoministeriä Yang Jiechiä käyttämään vaikutusvaltaansa, jotta Syyrian väkivaltaisuudet saataisiin lopetettua.

Toistaiseksi Kiina ja Venäjä ovat YK:n turvallisuusneuvostossa torjuneet pakotteet Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat