Mainos

YK:n ruokakuljetukset saapuivat perille

YK:n ruokakuljetukset ovat saapuneet Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin ja ruokaa on alettu jakaa nälästä kärsiville afganistanilaisille.

YK aloitti jälleen ruokakuljetukset viikon alussa.

YK:n ensimmäiset ruokakuljetukset ovat saapuneet Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin. Monet avustusjärjestöt kuitenkin varoittavat, että ruokaa on tulossa aivan liian vähän. Eri järjestöjen mukaan avun tarvitsijoiden määrä vaihtelee viiden ja kahdeksan miljoonan välillä.

YK:n elintarvikeohjelman WFP:n ensimmäiset vehnäkuormat viedään maan keskiosaan Hazarajatin alueelle. WFP:n ensimmäinen ruokakuorma saapui Afganistaniin maanantaina. Keskiviikkoon mennessä ruokaa oli saapunut 2500 tonnia. Talvi saapuu Afganistaniin kuukauden kuluessa, mitä ennen tarkoituksena on jakaa 50000 tonnia ruokaa.

Avustusoperaatio jatkuu nyt kahden viikon tauon jälkeen. Lähetykset lakkasivat ja ulkomaalaiset avustustyöntekijät lähtivät Afganistanista syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

Myös Afganistanin rajanaapurit varautuvat pakolaistulvaan. YK:n arvion mukaan jopa 1,5 miljoonaa afganistanilaista saattaa jättää kotinsa ja pyrkiä naapurimaihin Pakistaniin ja Iraniin. Iraniin on jo viety 40 tonnia telttoja maahan pyrkivien afgaanipakolaisten varalle.

Afganistanilaiset ovat jo entuudestaan maailman suurin pakolaisryhmä. Tällä hetkellä noin neljä miljoonaa afganistanilaista on paossa, suurin osa Iranissa ja Pakistanissa

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.