Mainos

YK:n roolia Irakissa puolustettu jälleen

EU:n puheenjohtajamaa Kreikka on julkistanut kannanoton, jossa YK:lle vaaditaan keskeistä roolia sodan jälkeisssä Irakissa.

EU:n puheenjohtajamaa Kreikka on julkistanut kannanoton Irakin jälleenrakennuksesta. Lausunnossaan puheenjohtajamaa vaatii YK:lle keskeistä roolia Irakin jälleenrakennustyössä.

Kannanotossa vahvistetaan myös EU:n halukkuus olla merkittävällä tavalla mukana Irakin poliittisessa ja taloudellisessa jälleenrakennuksessa. Irakin naapurimaita vaaditaan osaltaan tukemaan alueen vakautta.

Lausunnossa korostetaan, että Yhdysvaltain ja Britannian sotilasliittoumalla on tällä hetkellä vastuu Irakin turvallisuudesta, humanitaarisen avun perillesaamisesta sekä maan kulttuuriperinnön suojelusta.

Puheenjohtajamaan lausunnossa pidetään myös Palestiinan rauhanprosessin etenemistä tärkeänä koko Lähi-idän vakauden kannalta.

EU-maiden huhuttiin eilen valmistelevan yhteistä Irak-kannanottoa. Sellaisesta ei kuitenkaan päästy yksimielisyyteen, joten puheenjohtaja antoi lausunnon omissa nimissään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.