Mainos

YK:n rauhanturvaajat tulituksen kohteena Indonesiassa

Itä-Timorin itsenäisyyttä vastustavat miliisit ovat tulittaneet YK:n rauhanturvaajia Itä-Timorissa neljään otteeseen edellisten 36 tunnin aikana, YK:n tiedottaja kertoi tänään.

YK-joukot


Viimeisessä välikohtauksessa uusiseelantilainen tarkkailuhelikopteri joutui automaattitulituksen kohteeksi myöhään eilen suorittaessaan tiedustelutehtävää kuuden kilometrin päässä rajalta. Australialaisia tarkkailuasemia tulitettiin kahteen otteeseen Batugaden ja Memon rajakaupungeissa.

-Olemme huolissamme siitä, että Indonesian armeija ei ole ryhtynyt tarpeellisiin toimiin ja että tilanne saattaa laajeta, sanoi everstiluutnantti Brynjar Nymo. Nymo kielsi Indonesian joukkojen suoran sekaantumisen hyökkäyksiin mutta sanoi, että laukaukset ammuttiin armeijalle tyypillisistä aseista.

-Olemme saaneet lisääntyvässä määrin raportteja kuluneiden kolmen-neljän viikon aikana, joissa osoitetaan suuren määrän miliisejä olevan aktiivisia... emme ole saaneet viittauksia siitä, että kyseessä olisi (Indonesian armeija), Nymo sanoi.

Monien arvioiden mukaan 8900 sotilaan vahvuinen YK:n rauhanturvaoperaatio saattaa joutua hyökkäysten kohteeksi sen jälkeen kun se korvasi monikansalliset Interfet-joukot viime kuussa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.