Mainos

YK:n rauhanturvaajat taistelevat Sierra Leonessa

YK:n rauhanturvaajat ovat ryhtyneet taistelemaan Sierra Leonen vapautusrintaman RUF:n sissejä vastaan. Rauhanturvaajat ovat lyöneet sissit takaisin kahdella paikkakunnalla, kertoi YK:n tiedottaja tänään New Yorkissa.

YK:n tiedottaja ei kertonut tarkemmin taistelusta, mutta sanoi YK-joukkojen suojelevan tehtävänsä mukaisesti väestöä ja Sierra Leonen hallitusta. YK:n pääsihteeri Kofi Annan tähdensi, etteivät YK-joukot vetäydy tällä kertaa. YK:n turvallisuusneuvosto valmistautui käsittelemään Sierra Leonen tilannetta vielä tänä iltana. Annan vetosi länsimaihin, jotta myös nämä lähettäisivät sotilaitaan YK-joukkoihin Sierra Leoneen.

Sierra Leonen hallituksen joukot tulittivat tänään vahingossa YK:n rauhanturvaajajoukkoja. Vajaa kymmenen YK:n rauhanturvaaja haavoittui, kun hallituksen joukot luulivat kenialaisia rauhanturvaajia YK:n asusteisiin pukeutuneiksi kapinallisiksi. Hallituksen joukot ovat myöntäneet erehdyksensä. Yksikään kenialaista ei kuollut tulituksessa, mutta moni on kriittisessä tilassa sairaalassa.

RUF vapautti tänään kaksi YK:n rauhanturvaajaa, mutta pitää edelleen vangittuna noin 500 YK:n rauhanturvaajaa. Silminnäkijöiden mukaan RUF:n joukkojen on nähty käyttävän siepattujen YK:n rauhanturvaajien vaatteita keskiviikkoisessa taistelussa Waterloossa. Taisteluissa kapinalliset saatiin perääntymään Waterloon alueelta läheltä maan pääkaupunkia Freetownia.

Vuonna 1999 päättynyt verinen sisällissota puhkesi uudelleen, kun RUF:n joukkojen piti alkaa luovuttaa aseita YK:n rauhanturvaturvajoukoille. Britannia on lähettänyt noin 300 miestä evakuoimaan Britannian ja muiden EU-maiden kansalaisia entisestä siirtomaastaan.
(STT-AP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.