Mainos

YK:n poliisijoukot tutkivat Bosnian salakuuntelujupakkaa

Bosnian serbitasavallan presidentti Biljana Plavsic syyttää edeltäjäänsä, sotarikoksista etsintäkuulutettua Radovan Karadzicia puhelintensa salakuuntelun järjestämisestä. Plavsic vakuuttaa myös jatkavansa taisteluaan kovan linjan serbejä vastaan, jotka tukevat Karadzicia.

YK:n alaiset kansainväliset poliisijoukot ovat takavarikoineet Banja Lukan keskuspoliisiaseman tiloista runsaasti nauhoja ja raportteja, joiden arvellaan liittyvän salakuuntelujupakkaan. Aiemmin sunnuntaina presidentille uskolliset serbitasavallan poliisiyksiköt valtasivat päiväksi keskuspoliisiaseman etsiessään todisteita kuuntelusta.

Jää nähtäväksi kuka järjesti salakuuntelun, mutta koska ohjeet ovat tulleet Radovan Karadzicin asuinpaikasta Palesta, voimme arvata kenelle nauhamateriaali on tarkoitettu lähetettäväksi, sanoi presidentti Plavsic maansa tv:ssä myöhään eilen illalla.

Karadzicin joukot pidättivät Banja Lukan poliisipäällikön

Sotarikoksista syytetyn serbijohtaja Radovan Karadzicin joukot pidättivät tänään Banja Lukan uuden poliisipäällikön Milan Sutilovicin, kertoivat Bosnian serbitasavallan presidentin Biljana Plavsicin turvallisuusjoukot. Sutilovic vapautettiin kuitenkin vähän myöhemmin.

Sutilovicia vaadittiin allekirjoittamaan omaa eroaan koskeva asiakirja, mutta hän kieltäytyi. Puolen tunnin kuluttua hänet päästettiin vapaaksi, kertoi turvallisuusjoukkoja johtava Predrag Ceranic.

Sutilovic kuuluu Plavsicin tukijoihin. Plavsic ja Karadzic ovat jo jonkin aikaa käyneet valtataistelua Bosnian serbitasavallan johdosta. Plavsic syyttää Karadzicin tukijoita mm. korruptiosta ja Bosnian rauhanprosessin häiritsemisestä.

Sutilovic nimitettiin Banja Lukan poliisipäälliköksi sen jälkeen kun Plavsicin turvallisuusjoukot valtasivat poliisiaseman sunnuntaina. Valtauksen jälkeen selvisi, että poliisiasemalta oli salakuunneltu Plavsicin sekä lukuisten muiden virkamiesten puhelimia ja seurattu heidän faksiliikennettään.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.