Mainos

YK:n pakolaispäällikkö eroaa ahdistelusyytteiden vuoksi

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n pakolaiskomissaari Ruud Lubbers eroaa tehtävistään. YK-raportin mukaan komissaari on ahdistellut seksuaalisesti pakolaisjärjestön päämajassa työskenteleviä naisia.

YK.n pakolaiskomissaari Ruud Lubbers eroaa tehtävistään ahdistelusyytteiden vuoksi. Entinen Hollannin pääministeri on toistuvasti väittänyt, että syytökset ovat valheellisia. Vielä eilen Lubbers sanoi, ettei hän aio erota tehtävästään ennen kuin hänen viisivuotiskautensa päättyy vuoden lopussa.

Britannialainen Independent-lehti julkaisi perjantaina yksityiskohtia YK-raportista, joka syyttää Lubbersia seksuaalisesta ahdistelusta. Raportin mukaan Lubbers on kosketellut pakolaisjärjestön päämajassa Genevessä työskenteleviä naisia. Naiset eivät ole valittaneet asiasta virallisesti, mutta raportin mukaan muiden työntekijöiden syytökset osoittavat ahdistelun.

Independentin mukaan Lubbers oli muun muassa pyytänyt yhden naisen kotiinsa puhumaan työasioista. Naisen saavuttua Lubbers alkoikin "kosketella häntä seksuaalisesti".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.