YK:n pakolaisjärjestö aloitti avustuslennot Acehiin

Acehin maakuntaan Indonesiaan on lennätetty 100 tonnia avustustarvikkeita ja lisäkuljetuksia on lähdössä.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on aloittanut avustuslennot hyökyaaltojen pahoin runtelemaan Acehin maakuntaan Indonesiassa.

Ensimmäinen apukuljetus lähti Tanskasta eilen mukanaan 100 tonnia hätäaputarvikkeita, muun muassa tilapäissuojia ja huopia.

Kaikkiaan Acehiin lennätetään kolmen päivän kuluessa 400 tonnia tarvikkeita 100 000 ihmisen tarpeisiin.

Avun toimittamista alueelle on vaikeuttanut muun muassa katkenneet tiet ja rankkasateet.

Ministeriö: Indonesiassa yli 94 000 kuollutta

Indonesia on nostanut viikon takaisessa maanjäristyksessä ja hyökyaalloissa kuolleiden virallisen määrän reiluun 94 000:een. Uhrien määrä on noussut edellisestä ilmoituksesta yli 130 00:lla. Jo aikaisemmin on arvioitu, että uhrien lopullinen määrä tulee nousemaan Indonesiassa yli sadan tuhannen.

Intia puolestaan nosti katastrofissa kuolleiden määrän lähes 14900:aan. Indonesian ja Intian ilmoitusten myötä Aasian katastrofissa kuolleiden määrä on noussut 144000:een. YK on ennustanut uhrien lukumäärän saattavan nousta yli 150000:nnen.

Ennätysmäärä katastrofilahjoituksia YK:lle

YK on saanut viikon aikana 1,1 miljardia euroa lahjoituksina Aasian luonnonkatastrofin uhreille, kertoo YK:n virkamies maanantaina. Summa on ennätysmäisen suuri.

-Tavallisesti tämä määrä saadaan kokoon vuoden kuluessa, sanoi YK:n humanitaarisen avun koordinointitoimiston OCHA:n tiedottaja Elisabeth Byrs.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 03.01.2005)

Lue myös:

    Uusimmat