Mainos

YK:n päätökset laskivat öljyn hintaa

Öljyn futuurihinta Lontoossa oli maanantaina hienoisessa laskussa. Sen taustalla oli YK:n päätös nostaa kauppasaarrossa olevan Irakin öljynvientikiintiötä, jotta maa voisi ostaa ruokaa ja lääkkeitä.

Päätöksen mukaan Irak voi seuraavan puolen vuoden aikana viedä öljyä 4,5 miljardin dollarin arvosta. Aiemmin kiintiö oli kaksi miljardia dollaria. Päätös merkitsee puolen miljoonan tynnyrin lisäystä päivässä.

Pohjanmeren öljylaadun brentin heinäkuun futuurihinta laski maanantaina 0,17 dollaria 14,20 dollariin tynnyriltä. Elokuun brent-futuurin hinnassa lasku oli 0,15 dollaria 14,33 dollariin.

Markkina-arvioiden mukaan öljyn hinnan lasku jäi Euroopan hiljaisilla markkinoilla kuitenkin pieneksi. Useimmat Euroopan maiden raaka-ainepörssit olivat vapaapäivän vuoksi maanantaina suljettuna. Toisaalta YK:n päätös Irakin kiintiön nostosta oli markkinoilla myös odotettu.

Kupari nousussa Kulta laskussa

Perusmetalleista kuparin kolmen kuukauden futuurin hinta vahvistui Lontoon raaka-ainepörssissä maanantaina 15 dollaria 1 516 dollariin tonnilta. Myös tina- ja nikkelifutuurit olivat nousussa; tinafutuuri nousi kymmenen dollaria 5 835 dollariin ja nikkeli viisi dollaria 4 975 dollariin tonnilta.

Sen sijaan lyijy ja sinkki olivat hienoisessa yhden dollarin laskussa, ja alumiinin noteeraus pysyi perjantain hinnassa. Lyijyfutuurin hinta oli maanantaina 562 dollaria ja sinkin 1 075 dollaria tonnilta. Alumiinin noteeraus oli 1 371 dollaria.

Jalometalleista kullan hinta laski maanantaina 2,50 dollaria unssilta 291,75 dollariin. Laskun arvioitiin johtuvan heikentyneestä jenistä, joka vaimensi kysyntää Aasian markkinoilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.