Mainos

YK:n pääsihteeriä odotetaan SuomiAreenaan Poriin

YK:n pääsihteeriä Ban Ki-moonia odotetaan kesän SuomiAreenan päävieraaksi Poriin. Ban Ki-moon on kutsuttu keskustelemaan tasavallan presidentti Tarja Halosen ja Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtajan Jorma Ollilan kanssa kestävästä kehityksestä. Halonen ja Ollila ovat jo vahvistaneet saapumisensa keskusteluun Porissa 15.7.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on erittäin kiinnostunut kestävän kehityksen edistämisestä. Hän perusti YK:n kestävän kehityksen paneelin viime elokuussa ja kutsui sen puheenjohtajiksi presidentti Tarja Halosen ja Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman. 22-jäsenisen paneelin tehtävänä on pohtia kestävää kehitystä ja vähähiilistä taloutta etenkin ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Paneeli pureutuu myös mm. köyhyyden poistamiseen, tasa-arvon edistämiseen ja naisten osallistumismahdollisuuksien lisäämiseen. Kestävän kehityksen paneeli luovuttaa loppuraporttinsa pääsihteerille tämän vuoden lopussa.

Myös Porissa Ban Ki-moonin, Tarja Halosen ja Jorma Ollilan on tarkoitus keskustella samoista aiheista. Keskustelussa pohditaan, voivatko yritysten tuloksenteko ja ihmisten hyvinvointi käydä käsi kädessä. Keskustelussa pohditaan myös ihmisten onnellisuuden mittaamisen mahdollisuuksia: onko kansakunnan hyvinvointi mitattavissa vain bkt:n avulla?

Myös energia ja ruoka liittyvät keskusteluaiheeseen

MTV3 Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila odottaa mielenkiintoista keskustelua.

- Keskustelu on erittäin ajankohtainen, koska kaikki maailman murrokset yhdistyvät lopulta kestävään kehitykseen. Ympäristönmuutokset, energian tuotanto ja sen riittävyys, ruuantuotanto ja väestönkasvu, demokratian kehitys mm. Lähi-idässä. Odotan kovan luokan yhteiskunnallista keskustelua, Ylä-Anttila sanoo.

Hänen mukaansa YK:n pääsihteerin vierailu on toteutuessaan SuomiAreenan laadukkaan ohjelman helmi.

Yleisölle avoin keskustelu We have a Dream called Global Sustainability on perjantaina 15.7. klo 12.00 Porissa Promenadikeskuksen salissa. Keskustelusta toimitettu kooste Projektina huominen on nähtävissä myös MTV3-kanavalla sunnuntaina 17.7.2011 klo 18.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.