Mainos

YK:n pääsihteeri vierailulle Suomeen

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon puolisoineen saapuu viralliselle vierailulle Suomeen ensi viikolla tasavallan presidentti Tarja Halosen kutsusta.

Presidentti Halosen ja pääsihteeri Banin keskustelujen aiheina ovat muun muassa ilmastokysymykset, kansainvälinen talous- ja finanssikriisi, YK:n kriisinhallinta- ja rauhanturvaoperaatiot sekä ajankohtaiset alueelliset kysymykset kuten Afganistan ja Lähi-itä.

Lisäksi pääsihteeri Ban Ki-moon pitää puheen eduskunnassa sekä tapaa muun muassa eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön, pääministeri Matti Vanhasen, presidentti Martti Ahtisaaren ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen. Pääsihteerin ohjelmassa on myös tapaaminen kansalaisjärjestöjen kanssa sekä vierailu YK:n Wider-instituutissa.

Ei ensimmäinen kerta

Kyseessä on pääsihteeri Banin ensimmäinen virallinen vierailu Suomeen YK:n pääsihteerinä. Hän on vieraillut Suomessa aiemmin Etelä-Korean ulkoministerin ominaisuudessa Korean tasavallan presidentin valtiovierailun sekä ASEM- ja EU-Korea-huippukokouksen yhteydessä vuonna 2006.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.