Mainos

YK:n pääsihteeri kehui Suomea Niinistölle

Suomi on jälleen saanut kiitosta YK:n pääsihteeriltä Ban Ki-moonilta. Kehuja tuli, kun ensimmäisellä virallisella ulkomaanmatkallaan oleva tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi pääsihteerin Soulissa.

- Puhuimme YK:n yleisistä asioista, mutta myös Suomen roolista YK:ssa, jota hän tuntui suuresti arvostavan, kuten myös edeltäjäni presidentti Tarja Halosen työtä YK:n piirissä, kertoi Niinistö heti tapaamisen päätyttyä.

Presidentti Niinistö tapasi YK:n pääsihteerin Soulissa Etelä-Koreassa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa kansainvälisen ydinturvallisuushuippukokouksen yhteydessä. Niinistön ja Ban Ki-moonin kaksinkeskinen tapaaminen kesti noin puoli tuntia.

- Lisäksi keskustelimme muun muassa Syyrian tilanteesta, minkä suhteen YK:n rooli vaikuttaa vahvistuvan, mikä on tietysti hyvä asia, kertoo Niinistö

Niinistö tapaa myös Medvedevin

Presidentti Sauli Niinistö tapaa kaksipäiväisellä Soulin-matkallaan myös huippukokousessa olevan Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin. Niinistö arvioi, että keskustelussa noussee esiin muun muassa Syyrian-tilanne.

- Venäjän kanta siinä asiassa on hyvin mielenkiintoinen, sanoo Niinistö.

Venäjä ja Kiina ovat toistuvasti käyttäneet veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa ja estäneet näin Syyrian vastaisen päätöslauselman hyväksymisen.

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa Niinistöllä ei ainakaan toistaiseksi ole sovittu kaksinkeskistä tapaamista.

MTV3 - Aino Huilaja, Soul

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.