Mainos

YK:n pääsihteeri julkisti varansa

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon haluaa teollaan näyttää hyvää esimerkkiä ja rakentaa eettisiä standardeja. Viime keväänä voimaan tulleen säännön mukaan YK:n johtavassa asemassa olevien työntekijöiden täytyy ilmoittaa omistuksistaan.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on julkistanut henkilökohtaiset omistuksensa ensimmäisenä YK-johtajana. Banin ja hänen vaimonsa omaisuuden arvo on noin miljoonasta kahteen miljoonaan euroa.

Pääsihteerin toimiston mukaan tietojen kertomisella pyritään rakentamaan eettisiä standardeja. Ban haluaa myös näyttää esimerkkiä.

YK määräsi viime keväänä, että sen johtavassa asemassa olevien työntekijöiden täytyy ilmoittaa omistuksistaan. Määräys annettiin sen jälkeen kun tutkinnassa löytyi todisteita huonosta johtamisesta ja korruptiosta, jotka liittyivät Irakin Ruokaa öljystä -ohjelmaan.

Sääntö ei koske pääsihteeriä. Banin edeltäjä Kofi Annan kuitenkin ilmoitti varoistaan YK:lle, mutta ei kertonut niistä julkisesti.

Viime vuotta koskevasta lausunnosta selviää, että Ban Ki-moon ja hänen vaimonsa omistavat huoneiston Etelä-Koreassa. Lisäksi heillä on maaomistuksia ja talletuksia käyttö- ja säästötileillä.

Banille maksettiin viime vuonna palkkaa myös Etelä-Korean ulkoministerin tehtävästä vajaat 80 000 euroa. YK:n pääsihteerinä Ban tienaa runsaat 300 000 euroa vuodessa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.