Mainos

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vaatii ilmastoneuvottelijoilta optimismia ja sitoutumista

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vaati tänään Qatarin Dohaan kokoontuneilta ilmastoneuvottelijoilta vahvaa poliittista sitoutumista.

- Tänne kokoontuneilta päättäjiltä odotetaan vahvaa poliittista sitoutumista. Tiedän, että täällä on ristiriitaisia tunteita, optimismia ja pessimismiä, mutta meidän pitää edetä positiiviselta pohjalta. Ilman optimismia emme saa tuloksia.

Noin sata ministeriä ja muutama valtionpäämies aloittivat tänään Dohassa ilmastoneuvottelujen korkean tason osuuden, joka jatkuu perjantaihin asti. Suomea edustaa ympäristöministeri Ville Niinistö (Vihr.). Pääsihteeri Ban Ki-moon muistutti neuvottelijoita ilmastonmuutoksen nopeasta etenemisestä.

- Ilmastonmuutos etenee paljon nopeammin kuin olemme odottaneet. Hirmumyrsky Sandy antoi meille muitutuksen siitä, että meidän on toimittava ennenkuin on liian myöhäistä.

Pääsihteeri vetosi myös neuvottelijoiden vastuuntuntoon.

- Meillä on moraalinen vastuu ja ministereinä ja johtajina teillä on poliittinen vastuu tuleville sukupolville.

Dohan ilmastoneuvotteluissa on määrä sopia Kioton päästövähennyssopimuksen jatkokaudesta ja aloittaa neuvottelut uudesta kaikkia maita sitovasta ilmastosopimuksesta. Sen pitäisi valmistua vuonna 2015 ja tulla voimaan 2020.

(AFP - MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.