Mainos

YK:n Lähi-idän-lähettilään karkottamisesta ei ole päätetty

Terje Röd-Larsen arvosteli alkuviikosta jyrkin sanoin palestiinalaisjohtoa, erityisesti presidentti Jasser Arafatia.

YK:n Lähi-idän-erityislähettilään Terje Röd-Larsenin karkottamisesta palestiinalaisalueilta ei ole päätetty virallisesti, kertoo palestiinalaisten YK-tarkkailija Nasser al-Kidwa.

- Aiemmat lausunnot asiasta olivat vihan purkauksia Röd-Larsenin huomioita kohtaan, puolustele Kidwa.

Aiemmin palestiinalaisjohto oli sanonut, ettei Terje Röd-Larsen ole enää tervetullut palestiinalaisalueille. Röd-Larsen arvosteli tiistaina jyrkin sanoi palestiinalaisjohtoa, erityisesti presidentti Jasser Arafatia.

- Terje Röd-Larsenin lausunto ei ollut puolueeton. Tästä päivästä alkaen hän ei ole enää tervetullut henkilö palestiinalaisalueille, sanoi presidentti Arafatin avustaja Nabil Abu Rdainah eilen.

Radikaali palestiinalaisryhmä Al Aksan marttyyrien prikaatit puolestaan julisti, että Röd-Larsen on "Palestiinan kansan vihollinen". Ryhmän mukaan Röd-Larsen on julistettu karkotetuksi palestiinalaisalueilta.

Röd-Larsen sanoi tiistaina, että Arafatilla ei ole poliittista tahtoa palestiinalaishallinnon uudistamiseen. Röd-Larsen esitti YK:n päämajassa New Yorkissa kuukausittaisen raporttinsa turvallisuusneuvoston jäsenmaiden edustajille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.