Mainos

YK:n lähettiläs aloitti kiertomatkansa Afrikan nälänhätäalueella

YK:n erityislähettiläs Catherine Bertini on aloittanut kiertomatkan kuivuuden koettelemassa Afrikan sarvessa, missä nälänhätä uhkaa miljoonia ihmisiä. Bertini on Maailman elintarvikeohjelman WFP:n pääjohtaja. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on lähettänyt hänet selvittämään avun tarvetta. YK:n arvion mukaan nälänhätä uhkaa 16:ta miljoonaa ihmistä Afrikan sarvessa ja itäisessä Afrikassa.

Etiopiaa uhkaa suurkatastrofi

Etiopia on pyytänyt yli 800 000 tonnia hätäapua noin kahdeksan miljoonan ihmisen ruokkimiseksi ja arvostellut länsimaita, koska nämä vastaavat avunpyyntöihin liian hitaasti. Länsimaat ovat puolestaan arvostelleet Etiopiaa siitä, että se käyttää runsaasti varoja sodankäyntiin Eritreaa vastaan, vaikka rahoille olisi muutakin käyttöä.

Bertini saapui Etiopian pääkaupunkiin Addis Abebaan eilis-iltana, ja hänen oli määrä matkustaa eilen pieneen Goden kaupunkiin Ogadenin autiomaahan. Alueella ei ole juurikaan satanut kolmeen vuoteen. Bertinin on määrä tavata huomenna. Etiopian pääministeri Meles Zenawi ja matkustaa lauantaina edelleen Djiboutiin ja sen jälkeen Eritreaan. Hän päättää kiertomatkansa Pohjois-Keniaan ensi tiistaina.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.