Mainos

YK:n joukot vaativat puolisotilaallisia joukkoja laskemaan aseensa

YK:n rauhanturvajoukot vaativat tänään Indonesian puolisotilaallisia joukkoja laskemaan aseensa ja tulemaan neuvottelupöytään. Vastuu Itä-Timorin turvallisuudesta siirtyy huomenna YK:lle. Itä-Timorin YK-joukkojen australialainen komentaja Peter Cosgrove kehotti puolisotilaallisia joukkoja osallistumaan aseistamattomina yhteisönsä poliittiseen keskusteluun.

-Miliisijoukkoihin kuuluminen ei sinällään ole rikos, Cosgrove sanoi. Jos nuo miliisijoukot eivät tule neuvottelupöytään, jumiutuu tilanne Cosgroven mukaan pitkäksi aikaa. Indonesian joukot vetäytyivät Itä-Timorista nopeammin kuin odotettiin, sanoi Cosgrove Ausralian television haastattelussa.

YK:n helikopterilento Itä-Timorin itäosiin tänään näytti, että laajat alueet on tuhottu. YK:n edustajan mukaan miliisi oli toteuttanut uhkauksensa jättää vain poltettu maa jäljelle. Itä-Timorin toiseksi suurinta kaupunkia Baucauta on tuhottu vain osittain, kertoivat kaupungissa autolla käyneet YK:n edustajat tänään. Baucaun julkisista rakennuksista osa oli tuhottu, mutta yksityisasunnot olivat suurimmaksi osaksi ehjiä.

YK vei tänään avustustarvikkeita ensimmäisen kerran Baucauhun. Itä-Timorin pääkaupungista Dilistä YK-joukot löysivät uusia ruumiita puolisotilaallisten joukkojen terrorikampanjan jäljiltä. Lisäksi löytyi kidutusvälineitä. Indonesialaiset ihmisoikeusaktivistit ja älymystön edustajat ovat perustaneet ryhmän, joka aikoo selvittää opiskelijan ampumisen perjantai-iltana mielenosoitusten jälkeen.
(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.