Mainos

YK:n ihmisoikeuskomissio tuomitsi Yassinin surmaamisen

YK:n ihmisoikeuskomissio on tuominnut palestiinalaisjohtaja Ahmed Yassinin murhan. USA äänesti päätöslauselmaa vastaan.

Israelin tuomitseva päätöslauselma hyväksyttiin suurella ääntenenemmistöllä komission vuosikokouksessa, joka on koolla Genevessä.

Israel tappoi ohjusiskulla palestiinalaisen äärijärjestön Hamasin hengellisen johtajan Ahmed Yassinin maanantaina Gazassa. Päätöslauselmassa "tuomitaan voimakkaasti miehitetyllä palestiinalaisalueella jatkuvat vakavat ihmisoikeusloukkaukset ja erityisesti (Yassinin) traaginen salamurha".

Päätöslauselmaa esitti Pakistan muslimimaiden ja Zimbabwen nimissä. Komissiossa on 53 jäsenmaata, jossa suurin osa on Aasiasta ja Lähi-idästä.

Yassinin surman aiemmin tuominnut EU pidättäytyi päätöslauselmaa koskevassa äänestyksessä, koska kannanotossa ei tuomittu Hamasin terrori-iskuja Israelia vastaan. Yhdysvallat äänesti päätöslauselmaa vastaan tuomiten sen komission mainetta pilaavaksi "politisoituneeksi" kannanotoksi.

Israelin suurlähettilään Yaakov Levyn mielestä kannanotto muodostui ennakkotapaukseksi, joka tuki terrorismia sen sijaan, että se olisi tuomittu yksimielisesti.

- Yassin ei ollut viaton hengellinen johtaja eikä vanhempi herrasmies, kuten jotkut ovat häntä kuvanneet, vaan merkittävä kansainvälisen terrorismin harjoittaja, Levy sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.