Mainos

YK:n edustaja pääsi tapaamaan Aung San Suu Kyitä

Tänään oppositiojohtajan Aung San Suu Kyin tavannut Ibrahim Gambari on yli kahteen vuoteen ensimmäinen Burmassa vierailemaan päässyt korkea-arvoinen YK:n edustaja.

YK:n edustaja on päässyt tapaamaan burmalaista oppositiojohtajaa Aung San Suu Kyitä, joka ei ole saanut tavata vieraita kolmeen vuoteen, kerrottiin burmalaisista hallituslähteistä.

YK:n poliittisten asioiden alipääsihteeri Ibrahim Gambari keskusteli tunnin ajan Suu Kyin kanssa, lähteistä kerrottiin. Tätä ennen Gambari oli tavannut Burman sotilasjuntan johtajan Than Shwen.

Nobelin rauhanpalkinnon saanut Suu Kyi on viettänyt kolme viime vuotta kotoarestissa tai vankilassa. Hänen puhelinlinjansa on katkaistu, ja hänen kotiinsa Rangoonissa on päästetty vain lääkäri ja kotiapulainen.

Gambari on yli kahteen vuoteen ensimmäinen Burmassa vierailemaan päässyt korkea-arvoinen YK:n edustaja. Burma (Myanmar) on ollut erilaisten sotilasjohtajien hallinnassa vuodesta 1962. Suu Kyin NLD-puolue voitti ylivoimaisesti maassa 1990 pidetyt vaalit, mutta armeija ei päästänyt puoluetta hallitusvastuuseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.