Mainos

YK:n edustaja Irakiin

Yhdistyneiden kansakuntien asetarkastajien johtaja Richard Butler lentää tänään Irakiin tarkoituksenaan saada asetarkastukset jatkumaan. Saddam Hussein on uhannut karkottaa asetarkastajat lähikuukausina, jos seitsemän vuotta kestänyttä kauppasaartoa ei pureta.

Butlerin on määrä tavata Irakin pääministeri Tarez Aziz ja keskustella mahdollisuudesta päästä umpikujasta. Butler raportoi keskustelujen tuloksista YK:n turvallisuusneuvostolle. Butler toteaa olevansa syvästi huolissaan tilanteen kehityksestä. Hän toivoo, että Irak sitoutuisi toimimaan yhteistyössä asetarkastusryhmien kanssa.

Irakin varapresidentti Taha Yassin Ramadan julisti eilen pyhän sodan YK:n määräämiä talouspakotteita vastaa. Hänen mielestään Irak ei juuri hyödy yhteistyöstä YK:n kanssa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright muistutti eilen, että Irak voi päästä irti pakotteista vasta sitten, kun YK:n asetarkastuskomissio, Unscom, on vahvistanut, ettei Irakilla ole käytössään joukkotuhoaseita. Albrightin mukaan Yhdysvallat toivoo yhä, että kiista ratkeaisi diplomaattisin keinoin, mutta muistutti, ettei Unscomin uhkailu auta mitään.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.