Mainos

YK:n edustaja huolissaan kidutuskiellon loukkauksista

Yhdysvaltoja on syytetty eurooppalaisten lentokenttien käyttämisestä laittomasti terrorismista epäiltyjen kuljettamiseen.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Louise Arbour on huolissaan kidutuksen vastaisen kiellon romuttumisesta. Arbour varoitti eilen Yhdysvaltoja, että terroristiksi epäiltyjen salainen pidättäminen ja siirtäminen maasta toiseen ilman asianmukaista oikeuskäsittelyä on vastoin kidutuksen vastaista kieltoa.

- Turvallisuusasioiden ajaminen hinnalla millä hyvänsä voi johtaa siihen, että emme ole sen enempää turvassa kuin vapaitakaan, Arbour sanoi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice joutunee jälleen tänään vastaamaan kysymyksiin CIA:n väitetyistä vankilennoista Euroopan-kiertueensa päätöskohteessa Belgiassa. Rice osallistuu Brysselissä sotilasliitto Naton ministerikokoukseen.

Yhdysvaltoja on syytetty eurooppalaisten lentokenttien käyttämisestä laittomasti terrorismista epäiltyjen kuljettamiseen. Yhdysvaltojen mukaan nämä niin sanotut poikkeukselliset luovutukset ovat tärkeä ase taistelussa terrorismia vastaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.