Mainos

YK:n asetarkastusneuvottelut sujuvat

YK:n asetarkastajat ja Irakin edustajat ovat keskustelleet Itävallassa tarkastusten jatkamisesta. Asetarkastajien johtaja, ruotsalainen Hans Blix, sanoi uskovansa, että hänen ryhmänsä pääsee rajoituksitta eri paikkoihin Irakissa.

Hans Blix

YK:n asetarkastajien johtaja Hans Blix vakuuttaa tekevän parhaansa toteuttaakseen YK:n vaatimukset tehokkaista tarkastuksista, mutta viisi tuntia kestäneet keskustelut eivät ole vielä edenneet niin pitkälle. Blixin mukaan tähän mennessä Irakin kanssa on käsitelty lähinnä vain asetarkastusten käytännön järjestelyjä.

Irak ilmoitti pari viikkoa sitten päästävänsä asetarkastajat jälleen maahan ilman ehtoja. Irakin johtajan Saddam Husseinin palatsien tarkastuksen uskotaan nousevan yhdeksi kiistanaiheeksi Wienin keskusteluissa. Irak on suhtautunut vastahankaisesti palatsien tarkastuksiin aiempina vuosina. Blix arvioi kuitenkin, ettei palatseja tällä kertaa suljeta YK:n ryhmältä.

YK:n asetarkastajat ja Irakin edustajat jatkavat keskustelujaan Wienissä vielä huomenna. Blix aikoo antaa YK:n turvallisuusneuvostolle torstaina selonteon keskusteluista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.