Mainos

YK:n apu virtaa Albaniaan

YK:n avustustarvikkeita kosovolaisten pakolaisten auttamiseksi saatiin tänään Albaniaan. Hätäavuksi tarkoitettuja tarvikkeita tuotiin neljä lentokoneellista ja yksi laivalastillinen Kosovon maakunnasta Serbiasta väkivaltaisuuksia paenneiden albaanien tarpeisiin, kertoivat avustusjärjestöt.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että Naton jäsenmaan Norjan järjestämä sotilaslentokone oli tehnyt neljä lentoa eilisestä lähtien kuljettaen albaaneille huopia, patjoja ja muita tarvikkeita.

Kroatiasta Albanian rannikolle saapunut laiva kuljetti viljaa, kasvisöljyä ja papuja, jotka riittävät 10 000 pakolaiselle kolmeksi kuukaudeksi. Huomenna kuorma-autojen on tarkoitus aloittaa tarvikkeiden kuljettaminen Bajram Currin rajakaupunkiin, johon suurin osa pakolaisista on kokoontunut.

Kosovon väestöstä 90 prosenttia on albaaneja. Tuhannet ovat paenneet kodeistaan sen jälkeen kun Serbian turvallisuusjoukot aloittivat itsenäisyyttä tavoittelevien voimien murskaamisen Kosovossa aiemmin tänä vuonna.

YK:n viranomaisten mukaan viimeksi kuluneen kahden viikon aikana noin 13 000 pakolaista on ylittänyt rajan etsiessään turvaa Albanian puolelta. Avun järjestäminen pohjoisessa Albaniassa on heikkoa, koska se on Euroopan köyhimmän valtion köyhintä aluetta.

UNHCR:n edustaja sanoi, että avustustarvikkeet lennätettiin Sarajevosta, Bosniasta, ja että Sarajevon varastot riittävät kahdeksi viikoksi eteenpäin. Tarvikevarasto on peräisin Bosnian sodan vuosien ajalta 1992-95, jolloin YK järjesti humanitaarista apua Bosniaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.