Mainos

YK: Miljardi lasta kärsii köyhyyden vaikutuksista

YK:n lastenavun järjestön Unicefin raportista selviää, että maailmassa kaikkiaan noin miljardi lasta kärsii köyhyyden vaikutuksista, jotka ulottuvat ruuan ja vededen puutteesta ihmistoikeuksiin ja asuinoloihin.

Lapsia Bagdadissa.

Maailmassa kaikkiaan noin miljardi lasta kärsii köyhyyden vaikutuksista, jotka ulottuvat ruuan ja veden puutteesta ihmisoikeuksiin ja asuinoloihin. Näin todetaan YK:n lastenavun järjestön Unicefin raportissa, joka julkistettiin tiistaina Genevessä.

Kehitysmaiden lasten tilannetta tarkastelevassa raportissa on mukana 46 maan tietoja, ja sitä pidetään yhtenä tarkimmista koskaan julkaistuista. Selvityksen tekijät kehottavat kiinnittämään huomiota erityisesti aids-orpojen asemaan. Vuonna 2001 peräti 14 miljoonaa lasta menetti vähintään toisen vanhemmistaan aids-kuoleman vuoksi. Luvun pelätään nousevan 25 miljoonaan vuoteen 2010 mennessä.

Vaikeimpiin ongelmiin kuuluu myös se, että noin 20 prosenttia maailman lapsista ei saa juodakseen puhdasta vettä, tai heidän täytyy kävellä pitkiä matkoja vettä saadakseen. Lisäksi kehitysmaiden alle viisivuotiaista lapsista noin 15 prosenttia on vakavasti aliravittuja. Pelkästään Etelä-Aasiassa yli 90 miljoonaa lasta kärsii joka päivä nälkää. 134 miljoonaa 7-18 -vuotiasta ei koskaan pääse kouluun; suuri osa heistä on tyttöjä.

(MTV3-STT-DPA)

(Huomenta Suomi 22.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.