Mainos

YK luopuu Libyan pakotteista

YK:n turvallisuusneuvosto lopettaa Libyaan kohdistuneet pakotteet, jotka ovat olleet voimassa 15 vuotta. Asiasta päätettiin äänin 13-0.

YK:n turvallisuusneuvosto on päättänyt lopettaa Libyaan kohdistuneet pakotteet, jotka ovat olleet voimassa 15 vuotta. Ranska ja Yhdysvallat pidättyivät äänestyksestä, kun turvallisuusneuvosto päätti äänin 13-0 pakotteiden lopettamisesta.

Pakotteet tulivat voimaan, koska Libyaa syytettiin Lockerbiessa Skotlannissa sattuneesta matkustajakoneen maahansyöksystä 1988. Yhdysvallat ja Britannia olivat jo aiemmin tehneet erilliset sopimukset korvauksista, jotka Libya maksaa Lockerbien turman uhrien omaisille.

Päätös pakotteiden lakkauttamisesta voitiin tehdä nyt, kun myös Ranska oli päässyt Libyan kanssa sopimukseen. Ranskalaisille Libya maksaa korvauksia vuonna 1989 Afrikassa pudonneesta matkustajakoneesta, johon oli sijoitettu pommi.

Suurin osa matkustajista oli ranskalaisia. Yhdysvaltain YK-edustaja James Cunningham tähdensi, että Yhdysvalloilla on edelleen vakavia epäilyksiä "Libyan käyttäytymisen muista piirteistä".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.