Mainos

YK:lta uusittu rauhanehdotus Kyprokselle

YK on esittänyt Kyprokselle uudistetun rauhansuunnitelman, jonka toivotaan raivaavan tietä saarivaltion liittymiselle EU:hun.

YK:n edustaja Alvaro de Soto luovutti ehdotuksen tänään Kyproksen presidentille Glafkos Kleridesille ja kyproksenturkkilaisten johtajalle Rauf Denktashille Nikosiassa.

Rauhanesityksen toivotaan johtavan siihen, että Kyproksen EU-jäsenyys sinetöitäisiin unionin huippukokouksessa Kööpenhaminassa loppuviikosta. YK:n pääsihteeri Kofi Annan (kuvassa) vetosi Kyproksen osapuoliin, jotta ne hyväksyivät viipymättä uusitun rauhanehdotuksen.

Kyproksenturkkilaisten johtaja tyrmää suunnitelman

Kyproksenturkkilaisten johtaja Rauf Denktash suomii YK:n esittämää rauhansuunnitelmaa. Denktashin mukaan sekään ei antanut vastauksia kysymyksiin kyproksenturkkilaisten tulevaisuudesta, kertoi uutistoimisto Anatolia.

-Tämä asiakirja on vanha asiakirja. Epäilyt ja huolenaiheet kansamme asemasta, itsemääräämisoikeudesta ja tasa-arvosta jatkuvat, hän sanoi puhelimitse välitetyssä puheessa Nikosiaan kerääntyneille mielenosoittajille.

Noin 10000 ihmistä oli kerääntynyt Nikosian turkkilaispuolelle vastustamaan uutta rauhanesitystä.

Denktashin neuvonantaja kertoi, että Denktash joutuu jälleen huomenna sairaalaan. Ilmoitus heikensi toiveita, että Kyproksen-kysymyksestä päästäisiin sopuun vielä tällä viikolla.


(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.