Mainos

YK-lähettiläs tapasi Myanmarin oppositiojohtajan

Razali Ismail kertoi Aung San Suu Kyin selvinneen ilman vammoja.

YK:n Myanmarin lähettiläs on tavannut vangitun oppositiojohtajan Aung San Suu Kyin. Lähettiläs Razali Ismail kertoi, että Suu Kyi ei ollut loukkaantunut viime kuun mellakassa. Ismail ei tosin osannut kertoa, vapautettaisiinko Suu Kyi.

Nobel-rauhanpalkinnon saanut Suu Kyi on ollut vangittuna viime kuun lopusta. Hänet vangittiin sen jälkeen, kun opposition kannattajat ja vastustajat ottivat verisesti yhteen. Hänen tilastaan on oltu huolissaan, sillä hänen luultiin loukkaantuneen yhteenotossa.

Ismail sai keskustella oppositiojohtajan kanssa tunnin verran Myanmarin sotilasjuntan päämajassa Yangonissa. Tapaamisen jälkeen lentokentällä Ismail sanoi toivovansa, että hän voisi palata Myanmariin mahdollisimman pian painostakseen junttaa vapauttamaan Suu Kyin.

USA, Britannia ja Euroopan unioni on painostanut Myanmarin hallitusta vapauttamaan Suu Kyin. Britannia, USA ja Euroopan unioni uhkasivat maata talouspakotteilla. Luultavasti Suu Kyi viedään hänen kotiinsa Yangooniin, jossa hän on ollut arestissa suurimman osan viimeisestä 14 vuodesta.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.