Mainos

YK-lähettiläs saapui Myanmariin

Myanmarin tärkeimmät temppelit ovat yhä suljettuina ja turvatoimet on kiristetty äärimmilleen. YK:n erityisedustaja on saapunut maahan neuvotellakseen sotilasjuntan edustajien kanssa.

YK:n erityisedustaja Ibrahim Gambari on saapunut Myanmariin sovittelemaan sotilasjuntan ja sitä vastustavien mielenosoittajien välejä. Gambari totesi ennen lentoaan Rangooniin odottavansa matkasta hedelmällistä.

Myanmarin munkit

Juntan vastaiset mielenosoitukset näyttivät tänään keräävän Rangooniin enää kourallisen ihmisiä, jotka uskalsivat uhmata kieltoja ja tiukkoja turvatoimia. Kaupungissa on silminnäkijöiden mukaan enemmän sotilaita kuin aiempina päivinä. Tiesulut ja piikkilanka-aidat ovat myös paikoillaan Rangoonin keskustassa.

Valtiolliset sanomalehdet julistivatkin, että "rauha ja vakaus on palautettu". Eilen katkaistut internetyhteydet palautuivat hetkeksi, mutta katkesivat jälleen muutaman tunnin kuluttua.

Juntta on viimeisen kahden viikon aikana tukahduttanut väkivalloin demokratiaa vaativia mielenosoituksia. Väkivaltaisuuksissa on viranomaisten mukaan kuollut viitisentoista ihmistä. Tarkkailijoiden mielestä luku on moninkertainen. Lisäksi satoja mielenosoittajia on pidätetty.

Sotilasjohto ei saa viisumeita Yhdysvaltoihin

Yhdysvallat kieltäytyy myöntämästä matkustusviisumeita Myanmarin sotilasjuntan johtajille ja heidän perheilleen.

Kiellon piirissä on yli 30 johtajaa.

Yhdysvaltojen mukaan lista voi laajentua myös muihin, jotka ovat vastuussa hyökkäyksistä mielenosoittajia vastaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.