Mainos

YK kutsui afgaanit neuvottelupöytään

YK:n turvallisuusneuvosto on kutsunut Afganistanin opposition Pohjoisen liiton sekä muita maan ryhmittymiä osallistumaan kokoukseen, jossa pohditaan Afganistanin tulevaisuutta. Turvallisuusneuvosto ei asettanut ennakkoehtoja afgaaniryhmittymien osallistumiselle.

Neuvosto hahmotteli sodan runteleman maan tulevaisuuden ratkaisemiseksi viisikohtaisen ohjelman, jossa Afganistanin-kokous on ensimmäinen vaihe. Britannian ja Ranskan laatima ohjelma rohkaisee YK:n jäsenvaltioita avustamaan sen varmistamisessa, että turvallisuus säilyisi niissä Afganistanin osissa, jotka eivät enää ole Taleban-liikkeen hallinnassa.

Aseellisen avun antamistakaan ohjelmassa ei poissuljettu. -Lähipäivinä näette, kuinka YK palaa Afganistaniin. Kun meillä ei ole maassa sotilaallisia joukkoja, luotamme niihin joilla on, luonnehti pääsihteeri Kofi Annan ohjelman merkitystä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-AP)

Taleban-hallinnon kukistumisesta huolimatta pakolaisongelma Afganistanissa jatkuu. Osa Pakistaniin paenneista on jo yrittänyt päästä takaisin kotimaahan, mutta rajat ovat edelleen kiinni. YK tekee voitavansa, jotta olot leireillä olisivat edes siedettävät.

(Huomenta Suomi 15.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.