Mainos

YK: Kunnallisvaalit Kosovoon 28. lokakuuta

YK on päättänyt, että Kosovossa järjestetään kunnallisvaalit lokakuun 28. päivänä, kertoi YK:n edustaja Bernard Kouchner tänään. -Vaalien järjestäminen Kosovossa on ainoa mahdollisuus todistaa maailmalle, että siellä pyritään demokratiaan, sanoi Kouchner noin 500:lle Vucitrnin kulttuurikeskukseen kokoontuneelle ihmiselle.

YK-sotilas tähystämässä


Kouchner sanoi, että vapaat ja rehelliset vaalit olisivat myös isku maan presidentille Slobodan Milosevicille. Kouchner sai väkijoukon taputukset sanoilleen. Vaalit ovat Kosovon ensimmäiset sen jälkeen, kun YK aloitti vuoden 1999 heinäkuussa alueen hallinnoimisen. Vaaleissa valitaan edustajat Kosovon 30 kuntaan. Yli miljoona kosovolaista on rekisteröitynyt äänestäjiksi lokakuun vaaleihin, kertoi vaalien varsinainen järjestäjä, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj.

Alueen serbit eivät ole rekisteröityneet, koska heidän mukaansa vaalit johtaisivat Kosovon albaanien itsenäisyyspyrkimysten laillistamiseen. Vain pari sataa serbiä on rekisteröitynyt. Myös alueen romanit aikovat boikotoida vaaleja.

(STT-Reuters-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.