Mainos

YK: Kosovon lapsipakolaisilla vakavia järkytysoireita

Kosovolaispakolaisten leireissä on kymmenittäin lapsia, jotka ovat menettäneet järkyttävien kokemustensa vuoksi puhekykynsä ja ovat kuin halvaantuneita.

-Jouduttuaan näkemään hirvittäviä asioita he eivät pysty enää syömään, puhumaan tai kävelemään, YK:n lastenjärjestön Unicefin edustaja Marie Heuze kertoi keskiviikkona Genevessä.
Heuze kertoi 14-vuotiaasta tytöstä, joka ei ole pystynyt ottamaan askeltakaan kymmeneen päivään. Serbipoliisit pysäyttivät tytön perheen vuorilla ja tyttö näki omin silmin, kun serbit ampuivat ihmisiä kuoliaaksi.

Myös kaksi pikkutyttöä menetti leiriin tultuaan kykynsä kävellä sen jälkeen, kun he olivat nähneet 12-vuotiaan veljensä kuoleman. Veli kompastui, ja Jugoslavian armeijan sotilasajoneuvo ajoi hänen ylitseen.

Unicefin hoivissa on kolmisensataa traumatisoitunutta lasta Pohjois-Albanian Kukesissa. Lapsista noin 70 on niin häiriintyneitä, että he tarvitsevat yksilöterapiaa toipuakseen kokemastaan.

Avustusrekat rikollisten haltuun Albaniassa

Kymmenien avustusrekkojen pelätään joutuneen rikollisten haltuun Albaniassa. Avustustyöntekijöiden mukaan rekkoja on kadonnut Durresin sataman ja pääkaupungin Tiranan välillä. Albanian poliisi väittää, että Kosovon albaaneille tarkoitettuja avustuseriä on mahdoton valvoa.

Rikollisjoukkojen ja paikallisten viranomaisten epäillään kuitenkin monissa tapauksissa olevan kiinteässä yhteistyössä.
(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.