Mainos

YK kehuu Pekingin ympäristöponnisteluja

Pekingin vuoden 2008 olympialaiset ovat saavuttaneet suurimman osan ympäristötavoitteistaan. Toiveena on että nämä uudistukset jäisivät voimaan myös olympialaisten jälkeen.

YK:n ympäristöohjelma Unep kehuu Pekingiä sen ponnisteluista puhtaamman ympäristön puolesta ensi vuoden olympialaisten alla. Tänään julkaistussa raportissa Unep arvioi, että kaupunki on jo saavuttanut suurimman osan asettamistaan 20 ympäristötavoitteesta.

Suurinta ongelmaa eli miljoonakaupungin ilmansaasteita ei Unepin mukaan ole kuitenkaan pystytty ratkaisemaan. Erityistä huolta herättävät haitalliset pienhiukkaset, joiden määrä ylittää Pekingissä sallitun tason ajoittain jopa 200-kertaisesti.

Elokuussa Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Jacques Rogge sanoi, että joitain urheilutapahtumia saatetaan joutua siirtämään, mikäli kaupungin huono ilmanlaatu uhkaa urheilijoiden terveyttä.

Unep toivoo, että olympialaisten alla tehdyllä työllä olisi myös pidempiaikaisempia vaikutuksia niin Pekingin kuin koko Kiinankin kehitykseen.

-Jos uudet ympäristösäännökset otettaisiin käyttöön maanlaajuisesti, voisimme todella pitää kisoja menestyksenä, Unepin tiedottaja Eric Falt lausui.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.