Mainos

YK ja EU keskeyttävät avustustoimintansa Gazassa

Palestiinalaisjärjestöjen yhteenotot ovat jatkuneet kiivaina.

EU aikoo keskeyttää avustustoimintansa Gazan kaistalla turvallisuussyistä. EU:n kehitysapukomissaari Louis Michel kehottaa taistelevia palestiinalaisjärjestöjä takaamaan avustustyöntekijöiden turvallisuuden.

Myös YK:n palestiinalaispakolaisjärjestö ilmoitti aiemmin päivällä vetäytyvänsä osittain Gazasta. Kaksi järjestön palestiinalaista työntekijää on kuollut yhteenotoissa.

YK:n edustajan mukaan Gazassa viime vuonna puhjenneet väkivaltaisuudet eivät ole tätä ennen vaatineet kuolonuhreja.

Järjestö jatkaa yhä ruuan ja lääkkeiden jakamista.

Fatah uhkaa jättää palestiinalaishallinnon

Palestiinalaisjärjestö Fatah uhkaa jättää kansallisen yhtenäisyyden hallituksen, jos Hamas-äärijärjestön kanssa ei saada aikaan tulitaukoa.

Hamas-palestiinalaisjärjestö on puolestaan antanut uhkavaatimuksen, jonka mukaan turvallisuusjoukoissa palvelevien Fatah-järjestön jäsenien on luovuttava aseistaan viimeistään perjantai-iltana.

Järjestöjen yhteenotot ovat jatkuneet tänään kiivaina Gazassa. Ainakin kuusi palestiinalaista on saanut surmansa aamun yhteenotoissa.

Hamasin asemiehet ovat jatkaneet hyökkäystään Fatahin turvallisuusjoukkojen päämajaa vastaan ja paikalla on käyty voimakkaita taisteluja.

Lähde: Palestiinalaispoliiseja paennut Gazasta

Fatah-järjestön noin 40 poliisia on paennut taisteluita Gazasta Egyptiin, kertoo egyptiläinen turvallisuuslähde.

Lähteen mukaan raja-alueella on myös kymmeniä muita palestiinalaisia. Siviilit eivät kuitenkaan voi ylittää rajaa, koska se on suljettu.

Israelin pääministeri Ehud Olmert sanoo, että Gazan ja Egyptin rajalle voidaan joutua kutsumaan kansainvälisiä joukkoja. EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana on puolestaan luvannut unionin harkitsevan osallistumista mahdolliseen operaatioon.

Sotarikossyytöksiä molemmille

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää palestiinalaisia Fatah- ja Hamas-järjestöjä rikoksista siviilejä vastaan.

Järjestön mukaan sekä Fatah että Hamas ovat surmanneet kiinni ottamiaan sekä sivullisia ihmisiä. Järjestön mukaan siviilien surmia voidaan pitää sotarikoksina.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.