Mainos

YK: Internet kaikkien ulottuville vuonna 2004

YK:n asettama riippumattomista asiantuntijoista koostuva ryhmä pitää mahdollisena, että maailman jokaisella ihmisellä olisi pääsy Internetiin vuoteen 2004 mennessä.

Asiantuntijoiden mukaan kansainvälisen yhteisön on investoitava tavoitteeseen sekä poliittisesti että rahallisesti. Asiantuntijat kannattavat tavoitetta tukevan noin 3 miljardin markan rahaston perustamista. YK:n pääsihteerille Kofi Annanille osoitetussa raportissaan asiantuntijat ilmaisivat huolensa nopeasti kasvavasta "digitaalisesta kuilusta" rikkaiden ja köyhien maiden välillä. Vain alle viidellä prosentilla maailman väestöstä on toistaiseksi mahdollisuus käyttää Internetiä.

Asiantuntijoiden mukaan Internetissä tehtävän kaupan arvon on arvioitu paisuvan nykyisestä 45 miljardista dollarista 7000 miljardiin dollariin (43 000 miljardiin eli 43 biljoonaan markkaan) vuonna 2004.

YK:n Internet-konsultin Chuck Lankesterin mukaan raporttia tarkastellaan G-8 maiden kokouksessa Japanissa ensi kuussa. Lankesterin mukaan maailmanlaajuinen Internet-yhteys tarkoittaisi mm. sitä, että afrikkalaisella maanviljelijällä on mahdollisuus päästä matkapuhelimen tai hitaan tietokoneen luo kohtuuajassa.
(MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.