Mainos

YK: Ilmastonmuutos saattaa aiheuttaa nälänhätää

Hallitustenvälisen ilmastopaneelin raporttiluonnos varoittaa, että ilmaston lämpeneminen tuo suurimpia kärsimyksiä kaikkein köyhimmille maille.

Ilmaston lämpeneminen saattaa aiheuttaa lisää nälänhätää Afrikassa ja sulattaa suurimman osan Himalajan jäätiköistä vuoteen 2030 mennessä, arvioi YK:n ilmastopaneeli tuoreessa raporttiluonnoksessaan.

Hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC kokoontuu huomenna viimeistelemään neljännen arviointiraporttinsa toista osaraporttia. Se julkaistaan ensi perjantaina. Osaraportissa käsitellään ilmastonmuutoksen havaittuja ja arvioituja vaikutuksia ihmisten terveyteen, maatalouteen ja veden saantiin.

Raportti varoittaa ilmastonmuutoksen aiheuttavan todennäköisesti suurimpia kärsimyksiä kaikkien köyhimmille maille, kertoi uutistoimisto Reuters saatuaan käyttöönsä selonteon raakaversion. Afrikan nälänhätä saattaa lisääntyä, ja suurin osa Himalajan jäätiköistä sulaa vuoteen 2030 mennessä aiheuttaen suuria muutoksia Aasian vesivaroille.

- Puhumme mahdollisesti katastrofaalisista kehityssarjoista, sanoi YK:n ympäristöohjelman UNEP:n johtaja Achim Steiner.

Hän huomautti, että merien vedenpinnan nousu puolella metrillä aiheuttaisi kohtalokkaita seurauksia esimerkiksi Bangladeshissa ja monissa saarivaltioissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.