Mainos

YK: Ikäihmisten määrä kolminkertaistunee vuoteen 2050 mennessä

Yhteensä 46 maan väestön ennustetaan laskevan vuoteen 2050 mennessä.

Yli 60-vuotiaiden ihmisten joukko voi lähes kolminkertaistua kahteen miljardiin vuoteen 2050 mennessä, ennusti YK:n laatima väestöraportti tänään. Tuolloin ikäihmisiä olisi lähes neljäsosa 9,2-miljardisesta väestöstä.

Koko maailman väestömäärän arvioidaan kasvavan 2,5 miljardia nykyisestä 6,7 miljardista. Käytännöllisesti katsoen kaikki kasvu tapahtuu kehitysmaissa, raportissa sanotaan. Sen sijaan kehittyneemmissä maissa väestön määrä ei paljoa muutu, mutta väestö ikääntyy huomattavasti.

Väestön määrä kasvaa erityisesti viidessäkymmenessä vähiten kehittyneessä maassa. Monessa niistä väestö on vielä niin nuorta, että sen odotetaan ikääntyvän vain lievästi. Muissa kehitysmaissa ennustetaan nopeaa väestön ikääntymistä.

Kehittyneissä maissa jatkuu raportin mukaan tilanne, ettei lapsia synny yhtä paljon kuin mitä ihmisiä kuolee. Syntyvyysluvut laskevat myös vähiten kehittyneissä maissa, mutta ne pysyvät yhä muuta maailmaa korkeampina.

Kehittyneissä maissa väkimäärä pysyykin raportin ennusteen mukaan käytännöllisesti katsoen ennallaan vuosien 2007 ja 2050 välillä, noin 1,2 miljardissa.

Maahanmuuton rajoituksista huolimatta köyhistä maista rikkaisiin tapahtuvan muuttoliikkeen odotetaan korvaavan työvoimapulan monissa maissa.

Yhteensä 46 maan väestön ennustetaan laskevan vuoteen 2050 mennessä. Näihin kuuluvat Saksa, Italia, Japani, Etelä-Korea ja monet entiset neuvostotasavallat.

Sen sijaan Afganistanissa, Burundissa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Guinea-Bissaussa, Liberiassa, Nigerissä, Itä-Timorissa ja Ugandassa väestön määrän ennustetaan kolminkertaistuvan neljän vuosikymmenen kuluessa.

Raportin mukaan Intia, Nigeria, Pakistan, Kongo, Etiopia, Yhdysvallat, Bangladesh ja Kiina yhdessä vastaavat puolesta 2,5 miljardin väestönkasvuennusteessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.