Mainos

YK: Hedelmät ja vihannekset kunniaan ruokavaliossa

Maailman terveysjärjestö WHO ja Kansainvälinen elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO muistuttavat, että jopa kolme miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain, koska he syövät liian vähän hedelmiä ja vihanneksia.

Maailman terveysjärjestö WHO ja Kansainvälinen elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO aloittivat viikonvaihteessa kansainvälisen kampanjan terveellisemmän ruuan puolesta.

-On olemassa selkeitä todisteita siitä, että hedelmät ja vihannekset voivat ehkäistä monia sairauksia, sanoo WHO:n kroonisten tautien ehkäisyn ja terveyden edistämisen johtaja Pekka Puska.

Lähes kolme miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain, koska he syövät liian vähän hedelmiä ja vihanneksia.

Molemmat YK:n alajärjestöt suosittavat, että päivittäiseen ravintoon kuuluisi vähintään 400 grammaa hedelmiä ja vihanneksia.

Epäterveellinen ruokavalio, puutteellinen liikunta ja tupakointi ovat suurimpia riskitekijöitä ei-tarttuville taudeille, jotka ovat syynä 60 prosenttiin kuolintapauksista.

WHO:n mukaan 11 prosenttia aivohalvauksista voitaisiin estää hedelmä- ja vihannespitoisella dieetillä. Sama koskee myös 5-12 prosenttia syöpätapauksista. Myös sydän- ja verenkiertoelinten sairauksia, diabetesta ja ylipainoa voidaan ehkäistä ennalta lisäämällä hedelmien ja vihannesten osuutta ruokavaliossa.

(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.