Mainos

YK haluaa käynnistää Kypros-neuvottelut uudelleen

Myös Euroopan unionin laajentumiskomissaari Olli Rehn vierailee myöhemmin tällä viikolla Kyproksella.

Alustavat neuvottelut Kyproksen yhdistämisestä jatkuvat YK:ssa muutaman päivän kuluttua. Asiasta kertoi Kreikan ulkoministeri Petros Molyviatis.

- Alustavia yhteyksiä Kyproksen ja YK:n välillä tullaan pitämään. Näin varmistamme, ettei ensimmäinen askel jää viimeiseksi, Molyviatis sanoi uutistoimisto Reutersille.

Kyproksen presidentti Tassos Papadopoulos suhtautui aikaisemmin päivällä pessimistisesti siihen mahdollisuuteen, että mahdolliset neuvottelut tuottaisivat nopeasti tulosta.

- Uutta aloitetta ei ole syytä kiirehtiä. Edessämme on vielä pitkä tie, ennen kuin uusi vuoropuhelu on riittävän hyvin valmisteltu, Papadopoulos sanoi toimittajille.

Myös Euroopan unionin laajentumiskomissaarin Olli Rehnin on määrä vierailla ensi kertaa Kyproksella torstaina ja perjantaina. Rehnin tarkoituksena on niinikään edistää osapuolten välistä vuoropuhelua.

Yhdistymisyritykset kaatuivat viime vuonna, kun kyproksenkreikkalaiset hylkäsivät Turkin ja kyproksenturkkilaisten tukeman YK:n suunnitelman saaren osien yhdistämisestä ja yhteisestä liittymisestä EU:hun.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.