Mainos

YK haluaa eroon katastrofiturismista

Katastrofiturismissa on kyse ilmiöstä, jossa avustusalueelle tulee pelastusryhmiä mm. ilman asianmukaista varustusta. Suomi aikoo nyt panostaa Finnrescue-komennuskuntansa tasoa mm. lisäämällä raskaan raivauksen kalustoa.

Suomi parantaa ulkomaan pelastustehtävien Finnrescue-komennuskuntansa tasoa. Sisäministeriön neuvottelevan virkamiehen Harry Frelanderin mukaan tähän on tarvetta, sillä YK haluaa päästä eroon katastrofiturismiksi kutsumastaan ilmiöstä.

Katastrofiturismista on kyse silloin, jos avustusalueelle tulee pelastusryhmiä ilman asianmukaista koulutusta ja varustusta.

- YK määrittelee jatkossa ainoastaan keskiraskaat ja raskaat pelastusmuodostelmat sellaisiksi, jotka saavat kohdemaan ja YK:n palveluja, Frelander kertoo Suomen Palomiesliiton jäsenlehdessä Pelastusalan Ammattilainen.

Frelander sanoo, että Finnrescuen itsearvioinnin mukaan Suomi on vielä kevyen ja keskiraskaan luokituksen välimaastossa.

Nosturit ja koirat tarpeen

- Suomella on raskaan nostamisen ja raskaan raivaukseen kalustopuutetta. Samoin on sellaista kalustopuutetta, joka liittyy vaarallisten aineiden analysointiin, lääkintävälineisiin sekä omavaraisuuteen majoitus- ruokailu- ja saniteettiasioissa, Frelander kuvailee.

- Lisäksi tarvitaan enemmän pelastuskoiria etsintätehtäviin.

Parannukset tehdään viimeistään vuoden 2010 aikana.

Finnrescue koostuu noin 250 monitaitopelastajasta Helsingin, Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksissa sekä Tampereen ja Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.