Mainos

YK: Ei tietoa hyökkäyksestä Itä-Timorissa

YK:n edustaja Itä-Timorissa sanoo, ettei hänellä ole tietoja Indonesian armeijan ja puolisotilaallisten joukkojen hyökkäyksestä itätimorilaiseen Daren kaupunkiin.

-Olemme olleet yhteydessä Dareen tänään, ja sieltä kerrottiin, ettei mitään hyökkäystä ole käynnissä, kertoi YK:n edustaja Nick Birnback puhelimitse Itä-Timorin pääkaupungista Dilistä. Toinen YK:n viranomainen kertoi aiemmin saaneensa kuulla, että puolisotilaalliset joukot olisivat hyökänneet aamulla itätimorilaiseen Daren kaupunkiin, jonne on kerääntynyt tuhansia pakolaisia. Myös Indonesian armeijan kerrottiin osallistuvan väkivaltaisuuksiin.

Hyökkäyksestä kertoi YK:n tiedottaja David Wimhurst, joka on itse tällä haavaa Australiassa. Wimhurst sanoi kuulleensa hyökkäyksestä mieheltä, joka oli puolestaan kuullut siitä puhelimitse sukulaiseltaan läheltä Darea. Indonesian armeija kiisti tiedot hyökkäyksistä Dareen. Kenraali Sudrajat vakuutti, että Dare on turvallinen paikika pakolaisille. Kenraalin mukaan tilanne Daressa on rauhallinen ja viranomaisten valvonnassa. YK:lla ei ole tarkkaa tietoa kaupunkiin kerääntyneiden pakolaisten määrästä, mutta järjestön mukaan heitä saattaa olla jopa 30 000.

Viime päivinä monet itätimorilaiset ovat paenneet pääkaupungista muun muassa Dareen välttyäkseen väkivallalta. Itä-Timorin itsenäisyyttä vastustavien joukkojen arvioidaan surmanneen jopa tuhansia ihmisiä sen jälkeen, kun YK viikko sitten julkisti itsenäisyyskansanäänestyksen tuloksen. Yli 78 prosenttia itätimorilaisista äänesti itsenäisyyden puolesta.
(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.