Mainos

YK ei päässyt sopuun Syyrian tilanteesta

YK:n turvallisuusneuvosto ei päässyt yhteisymmärrykseen Syyrian väkivaltaisuudet tuomitsevasta julkilausumasta. Eiliset neuvottelut päättyivät umpikujaan Venäjän, Kiinan ja Libanonin vastustuksen vuoksi.

Britannian, Ranskan, Portugalin ja Saksan laatiman julkilausuman tarkoitus oli tuomita Syyrian käyttämät voimakeinot maan hallitusta vastaan puhjenneissa mielenosoituksissa.

—Se tuli nopeasti selväksi, ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia yksimieliseen lausuntoon, uutistoimisto AFP:lle puhunut diplomaattilähde kertoi.

Venäjä varoitti, että ulkopuolinen painostus voi saada Syyriassa aikaan sisällissodan. Venäjän mielestä Syyrian väkivaltaisuudet eivät ole uhka kansainväliselle turvallisuudelle.

Epäonnistuneiden neuvottelujen jälkeen länsimaat vaativat neuvostolta välitöntä avointa kokousta Syyrian tilanteen käsittelemiseksi.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad aloitti maanantaina suurhyökkäyksen mielenosoittajia vastaan. Yli kuukauden kestäneissä levottomuuksissa on kuollut ihmisoikeusjärjestön mukaan yli 450 ihmistä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.