Mainos

YK ei näe poliittista ratkaisua Afganistanissa

YK:n Afganistanin erityislähettiläs Lakhdar Brahimi sanoi tänään, ettei luvassa ole sellaista poliittista ratkaisua, joka häätäisi Talebanin vallasta Afganistanissa. Brahimi ilmoitti tiedottajansa välityksellä, että parhaillaan käynnissä olevissa neuvotteluissa laajapohjaisen hallituksen luomiseksi Afganistaniin ei ole edistytty.

Brahimin tiedottajan Eric Faltin mukaan näköpiirissä ei ole toistaiseksi tilannetta, jossa voitaisiin estää aseistautuneita joukkoja pitämästä muuta maata panttivankinaan.

Brahimi tapasi aikaisemmin päivällä Pakistanin sotilasjohtajan Pervez Musharrafin. Musharraf vakuutti tapaamisessa, että YK:lla tulee olemaan keskeinen rooli Afganistanin auttamisessa. Musharraf ja Brahimi sopivat niinikään, että Afganistanin rajat säilyvät koskemattomina ja jakamattomina.

Brahimi saapui Pakistaniin sunnuntaina. Hänen tarkoituksenaan on selvittää, miten YK voisi edesauttaa laajapohjaisen hallituksen syntymistä ja vakautta Afganistanissa. Brahimin vierailun on määrä kestää koko viikon.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.