Mainos

YK: Darfurin levottomuuksissa jopa 50000 kuollutta

Yhdysvaltain presidentti George Bush vaatii loppua Darfurin väkivaltaisuuksille.

YK:n mukaan Sudanin Darfurin alueen levottomuuksissa on saattanut kuolla jopa 50 000 ihmistä. YK:n hätäavusta vastaava koordinaattori Jan Egeland sanoi eilen, että arviot kuolleiden määrästä vaihtelevat 30 000:n ja 50 000:n välillä, mutta tarkkaa lukua ei tiedetä.

Ainakin 1,2 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja 200 000 ihmistä on lähtenyt pakolaiseksi naapurimaa Tshadiin.

-On vallalla virheellinen kuvitelma siitä, että tilanne Darfurissa olisi parantumassa, koska humanitaarisen avun tuojat ovat voineet levittäytyä alueelle paremmin kuin ennen, Egeland sanoi. Egeland päinvastoin huomautti, että näkymät ovat huonot ja kuolonuhrien määrä on kasvussa.

Bush vaatii levottomuuksien lopettamista

Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush vaatii Sudanin hallitusta tekemään lopun arabijoukkioiden väkivaltaisuuksista Darfurin alueella Länsi-Sudanissa. Bush puhui eilen Kaupunkiliiton, Yhdysvaltojen mustien järjestön, kokouksessa Detroitissa.

Bush tuomitsi voimakkain sanoin janjaweed-joukkojen harjoittaman väkivallan Darfurin alueen mustaa väestöä vastaan, mutta ei kuitenkaan kuvannut tilannetta kansanmurhaksi, niin kuin kongressi päätöslauselmassaan torstaina.

Yhdysvaltojen hallitus työskentelee Bushin mukaan läheisessä yhteistyössä YK:n ja Afrikan unionin kanssa humanitaarisen avun saamiseksi Darfuriin.

Jo aiemmin kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet Sudanin hallitusta janjaweed-joukkojen tukemisesta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.