Mainos

YK: Burman Suu Kyi hyväkuontoinen

Maassa vierailleen YK-lähettilään mukaan oppositiojohtaja Suu Kyi tarvitsee kuitenkin säännöllisempiä lääkärintarkastuksia.

YK:n erityislähettiläs Ibrahim Gambari on ilmaissut tyytyväisyytensä vierailuunsa Burmassa. YK kertoo Gambarin käyneen "suoria ja laajoja" keskusteluja Burman sotilasjuntan johtajan Than Shween kanssa.

Gambari ei kuitenkaan halua kertoa keskustelujen yksityiskohdista. YK-lähettiläs tapasi eilen myös kotiarestissa olevan oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin. Suu Kyi on Gambarin mukaan suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta tarvitsee säännöllisempiä lääkärintarkastuksia.

Suu Kyi on ollut 17 viime vuodesta 11 kotiarestissa tai vankilassa. Burmaa hallitseva sotilasjuntta antaa hänen tavata lääkärinsä kerran kuussa. Suu Kyin NLD-puolueen tiedottaja kertoo, että 61-vuotias Nobel-palkittu oppisitiojohtaja ei ole tavannut lääkäriään elokuun jälkeen.

Suu Kyi pääsi eilen hetkeksi kotiarestista toistamiseen tänä vuonna. Edellinen kerta oli toukokuussa, tuolloinkin hän tapasi YK-lähettiläs Gambarin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.