Mainos

YK avasi halonisivut

YK on avannut erityiset verkkosivut kertomaan halonikaasun kierrättämisestä. Kaasu on tehokas apu tulen sammuttamisessa, mutta se myös tuhoaa otsonia. The On-Line Halon Traderin (www.halontrader.com) tarkoitus on edistää halonin jälleenmyyntiä ja näin vähentää uuden halonin tuottamista.

Halonin käyttö on lopetettu kaikkialla maailmassa, sillä se ohentaa ilmakehään joutuessan otsonikerrosta, jolloin ilmasto lämpenee ja ihosyövän riski kasvaa. Kaasu on vuoden 1989 Motrealin ympäristösopimuksen mukaan kuitenkin edelleen sallittu välttämättömissä tilanteissa. Teollisuusvaltissa halonintuotanto on jo lopetettu, mutta kehitysmailla on sopimuksen mukaan vuoteen 2010 saakka aikaa lopettaa tuotantonsa.

U.N. Environment Programin (UNEP) teettämän Internet-palvelun avulla halonia tarvitsevat ja halonia sivutuotteenaan tuottavat yritykset voivat etsiä toisiaan ja näin kierrättää kaasua. Vuodesta 1993 alkaen UNEP:n pariisilainen toimisto on kierrättänyt lähes 3000 tonnia halonia. Välityspalvelun siirtämisen Internetiin oletetaan laajentavan kauppaa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.