Mainos

YK auttaa israelilaissotilaiden vapauttamisessa

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on kertonut nimittävänsä salaisen välittäjän Israelin ja Hizbollahin neuvotteluihin israelilaissotilaiden vapauttamisesta. Israel kiistää varsinaiset neuvottelut, mutta myöntää, että Annan avustaa sotilaiden vapauttamisessa.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on kertonut nimittävänsä välittäjän etsimään sopua siepattujen israelilaissotilaiden vapauttamisesta. Israel ja Hizbollah olisivat hänen mukaansa hyväksyneet ehdotuksen epäsuorista neuvotteluista.

Israelilaiset viranomaiset kuitenkin kiistivät tiedot neuvotteluista. Heidän mukaansa Annan auttaa panttivankien vapauttamisessa, mutta hänen edustajansa ei välitä minkäänlaisia neuvotteluja.

Annan sanoi nimittävänsä välittäjän työskentelemään salaisesti kummankin osapuolen kanssa. Välittäjän nimeä ei julkisteta.

-En kuvaisi sitä sopimukseksi mutta sanoisin, että molemmat osapuolet ovat hyväksyneet pääsihteerin suosiollisen myötävaikutuksen tämän ongelman ratkaisemisessa, Annan sanoi lehdistötilaisuudessaan Riadissa Saudi-Arabiassa.

Hizbollah sieppasi kaksi Israelin armeijan sotilasta heinäkuussa, minkä jälkeen Israel aloitti hyökkäyksensä Libanoniin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.